Rychlost pořád máme, odmítá McLaren Hamiltonovu kritiku

Rychlost pořád máme, odmítá McLaren Hamiltonovu kritiku

Výkonný ředitel McLarenu Jonathan Neale si je jistý, že za slabšími výsledky McLarenu nestojí ztráta rychlosti, ale chyby, kterých se tým dopustil.

Lewis Hamilton po závodě v Monaku řekl, že se McLaren zřejmě propadá, a to nejen v závodech, ale výkonnostně vůči konkurenci. "Udělali jsme několik provozních chyb v Bahrajnu a Španělsku, samozřejmě je musíme eliminovat," reagoval Neale na vyjádření svého jezdce.

"Sebemenší zaváhání vás ve formuli 1 stojí hodně, ale proto tento sport milujeme. Musíte být dobří ve všem. Auto určitě rychlost má a úpravy přicházejí dobré a rychle. Musíme být konzistentnější. Ale věřím, že rychlost máme. A budeme se dál snažit při vylepšování vozu."

Hamilton si po Monaku také stěžoval na tým, že ho dobře neinformoval o strategii Sebastiana Vettela. Byl přesvědčený, že mohl jet rychleji a Němce udržet za sebou. Další kritiku směřoval na provedení zastávky v boxech, na to má ale Neale jasnou odpověď.

"Díky datům a po vychladnutí z Monaka jsme viděli, co Alonso způsobil tím, že na nás najel 2,9 sekundy ve svém posledním kole před zastávkou v boxech, mělo to mnohem větší význam než jakákoliv ztráta při pit stopu," řekl, a naznačil tak, že důležitý byl v tomto případě výkon obou jezdců.

Přes všechny drobné neshody a problémy však Neale věří, že Hamilton nemíní McLaren na konci letošní sezóny opustit. "Profesionál, jako je Lewis, se nebude o své budoucnosti rozhodovat na základě posledních dvou nebo tří závodů," upozornil. "Chtěli bychom, aby s námi Lewis i nadále závodil."

"Máme spoustu času. Na rozhodnutí (o prodloužení smlouvy) máme čas. Musíte hodnotit dlouhodobou výkonnost týmu ve srovnání s ostatními, a v tomto ohledu si stojíme dobře. Ale nebudu popírat, že musíme dál tvrdě pracovat, abychom eliminovali chyby, nasazovali úpravy a zlepšovali výkonnost."

Doporučujeme

Články odjinud