Rychlost Haasu v Bahrajnu byla beznadějná

Rychlost Haasu v Bahrajnu byla beznadějná

Takový je alespoň názor Kevina Magnussena. Sám netuší, proč vozy amerického týmu jely v závodě tak špatně.

Start do sezony byl v podání týmu Haas parádní. Šesté a sedmé místo v kvalifikaci, šesté místo pro Kevina Magnussena v závodě. Také kvalifikace na Grand Prix Bahrajnu vypadala pozitivně, oba piloti se znovu probojovali do první desítky.

V závodě to už však byla jiná písnička, Magnussen se po startu postupně propadal, trápila ho nedostatečná přilnavost a do cíle dojel na třináctém místě, více než jedno kolo za vítězem. Co stojí za náhlým propadem formy týmu Haas?

„Auto prostě nemělo rychlost. Byli jsme naprosto beznadějní, od začátku do konce. Nejelo nám to ani na rovinkách, takže jsme se nemohli bránit. V kvalifikaci jsme byli rychlí, takže auto nemůže být špatné. Něco se ale pokazilo a musíme urychleně zjistit, co za tím stojí.

Když se nám vůz podaří vyladit, jede výborně. Podobné závody jsou ale odstrašující. Chyběla mi přilnavost. Auto všude klouzalo, kola se zablokovávala. Byl to úplně jiný vůz než v kvalifikaci. Na rovinkách jsme byli nejpomalejší. Jiné formule s motory Ferrari kolem mě doslova prolétávaly.

Věděli jsme, že na rovinkách nebudeme přeborníci, měli jsme nastavení spíše na vyšší přítlak, ale takový rozdíl jsme nečekali. Byli jsme pomalí jak šnek, na přímých úsecích jsme hodně ztráceli a kolo za kolem se propadali,“ posteskl si dánský pilot.

Foto: Getty Images / Charles Coates

Doporučujeme

Články odjinud