Rychlost auta nás překvapila, shodují se jezdci Mercedesu

Rychlost auta nás překvapila, shodují se jezdci Mercedesu

V kvalifikaci na Velkou cenu Austrálie překvapila konkurenceschopnost Mercedesu nejen ostatní týmy, ale i samotný Mercedes. Lewis Hamilton si vyjel třetí místo, Nico Rosberg šesté.

První kvalifikace letošního ročníku naznačila, že předsezonní zvěsti o síle Mercedesu nebyly jen planými řečmi. Ačkoliv se tým z Brackley na konci loňské sezony trápil a mnozí o jeho formě mluvili jako o jedné velké katastrofě, kvalifikace na úvodní podnik sezony dopadla o poznání lépe. Lewis Hamilton se na startu Velké ceny Austrálie postaví do druhé řady, Nico Rosberg pak do řady třetí.

"Je to neuvěřitelné. Fantastické," zněla první slova osmadvacetiletého Brita. "Od loňského roku odvedli úžasnou práci. Cítíme, že máme auto, na kterém můžeme opravdu pracovat. Je to skvělý základ, se kterým se dá něco dělat."

Mistr světa z roku 2008 si pochvaluje nejen techniku, kterou mu jeho nová stáj poskytuje, nýbrž i spolupráci s týmem jako takovou. "Chlapi odvedli fantastickou práci, aby nás dostali na trať včas. Venku to bylo ošidné. Jsem rád, že jsme mohli zajet tak, jak jsme zajeli, protože kluci (jezdci Red Bullu, pozn. redakce) jsou neuvěřitelně rychlí."

Zatímco Hamilton si momentálně užívá třetí místo s Mercedesem, jeho bývalí kolegové z Wokingu teď řeší nemalé problémy s vozem. Brit se ovšem domnívá, že potíže McLarenu jsou jen přechodného rázu. "Od té doby, co jsem se rozhodl, jsem se nikdy nedíval zpátky a nikdy jsem toho nelitoval," komentuje změnu svého působiště Lewis. "Nevím, jaké teď mají problémy, ale vloni měli skvělé auto, takže nepochybuji, že se dají dohromady. Když jsem byl s nimi, měli jsme vždycky těžké začátky. Věřím však, že se vzchopí."

Hamiltonův nový týmový kolega Nico Rosberg stál sice na čele tabulky na konci první i druhé části kvalifikace, v té třetí mu ovšem síly už nestačily. Šesté místo ale pro pilota rozhodně není zklamáním, neboť Mercedes dokázal, že může konkurovat svým soupeřům.

"Pokud budeme srovnávat s koncem loňského roku, dosáhl tým dneska ráno skvělého výsledku," říká Němec. "Přes zimu jsme udělali jistý pokrok, na čemž má zásluhu především práce lidí v továrně. Pořád je ale vidět jistá ztráta na nejrychlejší tým. Na mokru jsem byl velmi rychlý, na slikách mi to potom už ale tak nešlo. Závod ale bude o něčem jiném. Předpokládám, že naše závodní rychlost bude dobrá a pomůže mi odpoledne získat pár pozic," optimisticky dodává Rosberg.

Doporučujeme

Články odjinud