Rychle se na mě zapomene a je to tak v pořádku, říká Vettel | Foto: Getty Images / Mark Thompson

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Rychle se na mě zapomene a je to tak v pořádku, říká Vettel

Ačkoliv již ve své kariéře čtyřikrát dosáhl na titul mistra světa formule 1, Sebastian Vettel věří, že až odejde, bude velmi rychle zapomenut.

Pouze Michael Schumacher, sir Lewis Hamiltona a Juan Manuel Fangio získali ve F1 více titulů než Vettel, který je spolu s Alainem Prostem v tomto ohledu na čtvrtém místě tabulek.

Na prvních příčkách je Vettel také v počtu vítězství ve velkých cenách. Němec dosáhl na 53 vítězství, více mají jen Hamilton (95) a Schumacher (91). Prost je čtvrtý s 51 vyhranými závody před pátým Ayrtonem Sennou s 41 výhrami.

Po šesti letech u Ferrari, kam přestoupil po svém nejúspěšnějším období kariéry u Red Bullu, se kterým získal své čtyři tituly, začíná nyní Vettel novou kapitolu u týmu Aston Martin.

„Nezáleží mi na tom, co si lidé myslí. Náš svět se neustále dívá dopředu, což je dobře. Nemůžete zůstávat v minulosti, jinak bychom tu stále mluvili o Juanu Manuelu Fangiovi jako o bohovi všech jezdců,“ říká Vettel.

„Myslím, že to byl skvělý a velmi výjimečný pilot. Kdybychom se ale teď zeptali 15letého chlapce, kdo byl Juan Manuel Fangio, nemyslím, že by na to dokázal odpovědět. Nakonec to není špatně v tom smyslu, že čas plyne a bude plynout.

„Jsem si jistý, že až dám sbohem formuli 1, budu velmi rychle zapomenut a jsem s tím v pohodě, myslím, že je to správné. To je také důvod, proč se příliš neobávám, že budu muset lidem něco dokazovat. Soustředím se jen na sebe a na to, co mám před sebou.

„Nechci znít sobecky nebo arogantně, ale nakonec jsem to já a tým. Tady jsou lidé, kteří mě podporují a kteří mi v posledních 10 letech hodně dali, stáli při mně bez ohledu na výsledek.“

Doporučujeme

Články odjinud