Russella v testech nejvíce překvapil výkon Alfy Romeo | Foto: Getty Images / Joe Portlock

Foto: Getty Images / Joe Portlock

Russella v testech nejvíce překvapil výkon Alfy Romeo

Pilota Williamsu George Russella v letošních předsezónních testech formule 1 nejvíce překvapil tým Alfa Romeo.

Alfa Romeo v loňském Poháru konstruktérů obsadila osmé místo, když její jezdci Kimi Räikkönen a Antonio Giovinazzi bodovali jen ve čtyřech závodech a dohromady nasbírali jen osm bodů.

V testech v Bahrajnu ale letošní model C41 ukázal, že oproti loňskému vozu představuje krok vpřed. Räikkönen nejen, že byl v poslední den testů nejaktivnější, ale blýskl se také čtvrtým časem.

Právě Alfa Romeo bude spolu s Haasem pravděpodobně největším soupeřem Russellova Williamsu.

„Kimi se zdál být velmi, velmi rychlý. Má moje uznání. I když se musím podívat detailněji na data, řekl bych, že v tuto chvíli vypadají jako tým, který nejvíce překvapil,“ řekl Russell.

Už po posledním dni testů se pozitivně na adresu letošního vozu vyjádřil Räikkönen. Giovinazziho čeká třetí sezóna u Alfy Romeo. Také Itala potěšilo zlepšení, kterého jeho tým dosáhl.

„Jsem spokojen s prací, kterou jsme v Sachíru odvedli. Ačkoliv jsou to jen testy, věřím, že první dojem z vozu je důležitý. I navzdory náročným podmínkám kvůli větru a písku v prvním dni jsem neměl žádné problémy,“ řekl Giovinazzi.

„Ve skutečnosti i v náročných podmínkách se vůz ukázal být stabilní a mohli jste ho řídit s radostí. S prací v přípravách na sezónu můžeme být spokojeni.“

I když nová pravidla pro letošní sezónu připravila vozy o část přítlaku, Alfa Romeo podle Giovinazziho postavila lepší vůz než vloni.

„Nová pravidla a nové pneumatiky mají za cíl snížit výkonnost, já ale musím říct, že jsem viděl velké zlepšení. Přední část vozu je citlivější, obzvlášť v pomalých sekcích. Celkový pocit ve všech typech zatáček je pak pozitivní,“ pochvaluje si Ital.

„Také pohonná jednotka se zlepšila. Byl to okamžitý pocit, nepochybně nám to pomůže přiblížit se našim soupeřům.“

Doporučujeme

Články odjinud