Russell ukázal, že Max je lepší než Lewis, říká šéf Red Bullu | Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

Russell ukázal, že Max je lepší než Lewis, říká šéf Red Bullu

Šéf Red Bullu Christian Horner si stojí za tím, že jeho pilot Max Verstappen je lepší než sedminásobný mistr světa Lewis Hamilton.

Verstappen o svém talentu přesvědčil již mnohé a podle některých bude v budoucnu podobně dominantní jako je v posledních letech Hamilton u Mercedesu.

Horner věří, že kdyby Red Bull poskytl Verstappenovi konkurenceschopnější vůz, byl by Nizozemec Hamiltonovi vyrovnanějším soupeřem.

„Ano, myslím, že je nejlepší. A výkon George Russella v Mercedesu mi to potvrzuje,“ řekl Horner pro nizozemský web RacingNews365.

Russell v Sachíru nahradil u Mercedesu Hamiltona, který měl předtím pozitivní test na covid-19. Už od prvních tréninků patřil mladý Brit k nejrychlejším a v kvalifikaci jen těsně zaostal za druhým jezdcem Mercedesu Valtterim Bottasem. V závodě pak Russell mířil za vítězstvím, o které jej ale připravila chyba mechaniků v boxech a následný defekt.

Právě tento Russellův výkon podle Hornera ukázal, že Verstappen je talentovanější než Hamilton, kterému k dominanci pomáhá monopost Mercedesu.

„Max a Lewis jsou pro mě výjimeční, ale i kdybychom rozhodně neměli přehlížet to, čeho Lewis dosáhl, má k dispozici dobrý balíček. Max naopak musí ze svého vozu dostat více,“ dodal Horner.

„Pilot Williamsu se v Mercedesu může hned kvalifikovat do první řady a Russell téměř vyhrál závod. Kdyby ale v Red Bullu někdo musel usednout do Verstappenova vozu, například pokud by měl Max koronu, nikdo by nedosáhl na jeho úroveň.

„Jeho výkony v kvalifikaci jsou na výjimečné úrovni, i v závodech je skvělý, stejně jako při práci s pneumatikami. Max se zlepšil ve 'čtení' závodu, poskytování zpětné vazby týmu, ale také se například lépe vypořádává se zklamáním. V těchto oblastech velmi dospěl.“

Podle Hornera však ale Verstappen zdaleka neukázal vše.

„Ne, nemyslím si. Ostatní to mají v porovnání s Maxovým výkonem těžké. Když se podíváte na jeho výkon v Abú Dhabí, jeho pole position byla fenomenální a pak od startu do cíle velmi dospělým způsobem kontroloval závod.“

Doporučujeme

Články odjinud