Russell: Sporů s Hamiltonem se v případě společného boje o titul neobávám | Foto: Getty Images / Dan Mullan

Foto: Getty Images / Dan Mullan

Russell: Sporů s Hamiltonem se v případě společného boje o titul neobávám

Jezdec Mercedesu George Russell si nemyslí, že by mezi ním a kolegou Lewisem Hamiltonem měly vzniknout problémy v případě, že by oba bojovali o jezdecký titul.

Ačkoliv před loňskou sezonou panovaly určité pochybnosti, symbióza mezi Lewisem Hamiltonem a nově příchozím Georgem Russellem fungovala u Mercedesu (alespoň navenek) velmi dobře.

Velký podíl na tom však mohl mít i fakt, že Mercedes neměl vůz schopný bojovat o titul, takže se oba jezdci spíše soustředili na jeho vývoj a k žádným interním problémům nedošlo.

Pokud však Mercedes bude mít v roce 2023 konkurenceschopný monopost, který by umožnil Russelovi i Hamiltonovi usilovat o nejvyšší příčky, lze očekávat, že se rivalita mezi oběma jezdci zvýší.  

Mladší z jezdecké dvojice Russell si však myslí, že by žádná krize ani v tomto případě nehrozila.

„Je přirozené, že když bojujete o první dvě pozice, tak je dynamika vzájemného vztahu jiná, ale myslím, že nám pomáhá fakt, že se každý z nás nachází v jiné fázi kariéry,“ citoval Russella britský Autosport.

„Připadá mi, že v tom jedeme společně. Pokud budeme mít v nadcházející sezoně auto, které bude schopné bojovat o čelní pozice, budeme velmi hrdí na to, že jsme společně přispěli k tomu, aby toho tým dosáhl,“ prohlásil vítěz loňské Velké ceny Brazílie.

„Musíme si navzájem projevovat respekt a myslím, že jsme si ho dosud projevovali,“ uvedl Russell s odkazem na loňskou Velkou cenu Mexika, kde se oba jezdci dostali do vzájemného souboje bezprostředně po startu.

„Uvědomujeme si, jak je to v rámci celého týmu důležité. Pokud se náš vztah začne rozpadat, bude to mít dopad na tým a nakonec to negativně ovlivní i nás,“ dodal jezdec Mercedesu.

Doporučujeme

Články odjinud