Russell: Mercedes rozhodně není před Ferrari a McLarenem | Foto: Getty Images / Mark Thompson

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Russell: Mercedes rozhodně není před Ferrari a McLarenem

Nový pilot Mercedesu George Russell si po prvních dvou dnech letošních předsezónních testů formule 1 myslí, že jeho tým je až třetí nejrychlejší za Ferrari a McLarenem.

Jezdci McLarenu a Ferrari zajeli nejrychlejší časy úvodních dvou dnů testů v Barceloně, když ve středu byl na Katalánském okruhu nejrychlejší Lando Norris a dnes Charles Leclerc na monopostu Ferrari F1-75.

V barvách Mercedesu byl včera i dnes rychlejší Russell, který v obou dnech obsadil čtvrté místo. Tým z Brackley je však známý tým, že se v testech věnuje spíše jízdám s větším množstvím paliva a práci na spolehlivosti než zajíždění kvalifikačních časů.

„Rozhodně nejsme před nimi, tím jsem si jistý. Zdá se, že oni (Ferrari a McLaren) mají věci pod kontrolou. Jsou na vrcholu a vypadají velmi silně s malým i velkým množstvím paliva a s prací s pneumatikami. Kdo ví!“ řekl Russell.

„Všichni víme, že každý jsme na jiném programu, z průměru všech různých jízd ale rozhodně víme, že jsme v tuto chvíli za nimi. Počkejme a uvidíme. Šampionát se nevyhrává v předsezónních testech v Barceloně, ale rozhodně to zatím byly dva zajímavé dny.“

Doporučujeme

Články odjinud