Ručník do ringu jsme ještě nehodili, říká Alonso

Ručník do ringu jsme ještě nehodili, říká Alonso

Navzdory utlumenému vývoji letošního vozu Ferrari sezónu 2011 neodepsalo, Fernando Alonso chce bojovat o další vítězství.

Ferrari oznámilo, že své zdroje v oblasti aerodynamiky z většiny alokovalo na projekt 2012. Na vůz se ale dostanou ještě komponenty, které prošly vývojem před letní přestávkou.

"Na 150º Italia budeme mít nové díly, které nám snad umožní ještě víc zlepšit výkonnost," řekl před závodem v Belgii Alonso. "Dobře vím, jaká je situace v šampionátu, ale to neznamená, že jsme hodili ručník do ringu."

"Pořád se budeme snažit vyhrát každý závod a jak už nějakou dobu říkám, počty budeme dělat na konci. V uplynulých týdnech jsem párkrát mluvil se Stefanem (Domenicalim) a můžu říct, že je velmi motivovaný. Takového ducha mám rád, protože jsem stejný."

"Bude důležité získat dobré výsledky, protože tým vyvíjí velké úsilí, aby se po těžkém začátku vrátil nahoru. Všichni naši lidé a fanoušci si to zaslouží."

Před Grand Prix Belgie Alonso vzpomněl také na 20. výročí Michaela Schumachera od jeho prvního závodu ve formuli 1. "Není na mně, abych říkal, že je nejlepší v historii, čísla hovoří za vše: sedm titulů, 91 vítězství - to jsou neuvěřitelné zápisy," hodnotil španělský pilot. "Michaela si velmi vážím a jsem poctěn, že s ním závodím."

Doporučujeme

Články odjinud