Rozvod Red Bullu a Renaultu: Ve hře jsou velké peníze i odmítnutí upgrade

Rozvod Red Bullu a Renaultu: Ve hře jsou velké peníze i odmítnutí upgrade

To, že Red Bull již vypověděl Renaultu smlouvu a to předčasně o jeden rok, je stále v rovině spekulací. Pokud k tomu ale skutečně dojde, přijde to Red Bull pořádně draho.

Auto Motor und Sport zjistil zajímavý aspekt případného rozvodu Renaultu a Red Bullu. Podle německého webu by v takovém případě přišel Red Bull o sponzorské peníze od Totalu. Nejde přitom o žádné dobré – má to být 88 milionů dolarů, tedy více než 2 miliardy korun.

V rozhovoru pro Motorsport.com Christian Horner připouští, že by Red Bull i Toro Rosso mohli odmítnout nasazení vylepšeného motoru. Renault ho původně chystal pro GP Ruska, nakonec ho odložil na GP USA a to ještě s otazníkem.

Podle Hornera bude potřeba dát na misky vah dvě věci: reálný přínos nové pohonné jednotky a další penalizace, kterým by se jezdci obou stájí nevyhnuli.

Renault: Peníze nebo odchod?

Dnes se objevila ještě jedna zajímavá informace. Renaultu stále leží v žaludku peníze z komerčních práv. Některé týmy totiž dostávají bonus za předešlé úspěchy. Renault si nárokuje podobný bonus nejen za své tituly v letech 2005 a 2006, ale i za dlouhodobý přínos sportu. Podle Jamese Allena se může stát, že pokud potřebné peníze nepřitečou, Renault odejde z formule 1.

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud