Rozhovor s Josefem Králem po víkendu v Abú Zabí

Rozhovor s Josefem Králem po víkendu v Abú Zabí

Josef Král dosáhl zatím svého nejlepšího výsledku ve formuli GP2 druhým místem ve včerejším sprintu. Odborníci komentují jeho návrat po loňském zranění velmi dobře.

Například komentátor závodů GP2 na mezinárodním Eurosportu říká, že „po havárii je to jiný Josef Král“. Ve stáji Arden má Král za sebou velmi úspěšný premiérový víkend. Po jeho skončení Josef Král řekl:

„Ten víkend byl náročný, během tréninku jsem byl opravdu rychlý. S rychlostí jsme byli spokojeni, nakonec jsem jej vyhrál. Pak ale do kvalifikace jsem nedokázal poskládat dobré kolo, což mě možná stálo vítězství v hlavním závodě. Určitě to bylo na stupně vítězů. Opravdu jsem hodně tlačil na pilu. Jenom pro hlavní závod jsme si možná ne ideálně nastavili auto. Z toho jsme se poučili, což nám pomohlo pro druhý závod. Start jsem měl průměrný, mohlo to být lepší. Po startu jsem se pak za Samem Birdem hodně snažil, ale neudělal žádnou chybu až do chvíle, kdy ztratil kontrolu nad vozem a dostal hodiny. Otevřel se mi prostor, ale jet rychle bylo obtížné, protože mé pneumatiky už byly hodně opotřebené. Měl jsem za sebou Marcuse (Ericssona), takže jsem to musel trochu kontrolovat. Pak jsem se ale soustředil na dojetí do cíle, protože Marcus si pneumatiky zničil v prostřední fázi závodu, kdy se nás snažil dojet. Nedostal se do žádné pozice, ze které by mohl zaútočit. A to mi pomohlo.

Na auto si zvykám velice rychle. Jsem v novém týmu a s Ardenem spolupracujeme hodně dobře. Hodně jsme si sedli. Myslím, že můžeme zajíždět hodně dobré výsledky a auto je dobré. Oproti loňskému auto je to hodně odlišné, je to hodně o pneumatikách, jsou náročné a jízda s nimi hodně zajímavá. Musíte s nimi myslet hodně moc dopředu. Ale mně se to líbí, protože nyní je to daleko více o jezdci než o nastavení auta. Uvidíme v dalších závodech, doteď jsme testovali pouze tady. Jedem na jiný okruh s jiným povrchem a to může změnit mnohé. Doufám, že se udržíme na této pozici a možná se ještě zlepšíme."

Další závod GP2 Asia se jede už příští týden v Bahrajnu.

Doporučujeme

Články odjinud