Rozhodovali jsme se příliš pomalu, přiznal Wolff

Rozhodovali jsme se příliš pomalu, přiznal Wolff

Mercedes ve Velké ceně Rakouska vozů formule 1 nepovolal Lewise Hamiltona do boxů během virtuálního safety caru, protože příliš pomalu reagoval na jeho aktivování, přiznal šéf týmu Toto Wolff.

Virtuální safety car byl aktivován poté, co svůj vůz odstavil druhý pilot Mercedesu Valtteri Bottas, který měl problém s hydraulikou.

„Právě jsme o tom mluvili, udělali jsme chybu. Myslím, že šlo o to, že jsme jeli na prvních dvou místech a kontrolovali jsme závod. Najednou jsme viděli, že druhý vůz stojí, Valtteri odstavil vůz kvůli problému s hydraulikou. Byl aktivován VSC, měli jsme půl kola na to, abychom reagovali, a my nereagovali. Skutečně. Tady jsme ztratili závod,“ řekl Wolff.

Virtuálního safety caru naopak využili všichni vedoucí jezdci za Hamiltonem. Max Verstappen z Red Bullu se díky tomu dostal do vedení, které si udržel do konce závodu a zvítězil.

„V této fázi závodu, ještě když je VSC, je zastávka v boxech na 80 % tím, co musíte udělat. Když jsme tam měli jeden vůz proti dvěma, tak jsme přemýšleli, co by se stalo, kdyby ostatní se svými vozy rozdělili strategii. Pokud bychom s Lewisem zajeli do boxů, vyjeli bychom za Kimim (Räikkönenem). Kdyby nechali Kimiho venku, tak za Maxem. Co by to znamenalo pro závod? A takhle se naše myšlení točilo stále dokola.... Neřekl bych, že nás to vyrušilo, ale strávili jsme tím přemýšlením příliš mnoho času.“

Foto: Getty Images / Patrik Lundin

Doporučujeme

Články odjinud