Rozhodl start, Vettel ho měl dobrý, Webber průměrný

Rozhodl start, Vettel ho měl dobrý, Webber průměrný

O vítězství se jezdci Red Bullu utkali už v úvodu, Vettel měl lepší vstup do závodu a Webbera předjel. Oba si pak hlavně hlídali pneumatiky. Němec pravou přední v závěru poškodil, ale náskok si udržel.

U Red Bullu mohou být spokojeni. Ve Velké ceny Koreje na okruhu Jeongam vyhrál Sebastian Vettel a dostal se o šest bodů do čela šampionátu jezdců, Mark Webber dojel druhý.

Vettel předstihl svého týmového kolegu krátce po startu, pak už vedení nepustil a uhájil svou třetí výhru v řadě. Celkově se letos radoval z triumfu počtvrté. "Fantastické, jsem velmi, velmi spokojený. Základem bylo mít dobrý start. Nebyl jsem si jistý, protože jsem stál na špinavější straně (startovního roštu), ale měl jsem slušný začátek. Markovi se trochu protočila kola, takže jsem se mohl dostat vedle něj a mít dobrý výjezd ze třetí zatáčky," pochvaloval si dvojnásobný šampión úvod závodu. "Měli jsme dvě výborné zastávky. Jediná chyba přišla z mé strany, když jsem ve třetí zatáčce zablokoval pravé přední kolo. Ke konci jsem se o pneumatiky trochu bál."

Vettel ještě před třemi závody ztrácel na čelo šampionátu 39 bodů, teď o šest vede. Do konce sezony zbývají čtyři velké ceny. "Musím klukům poděkovat. Každý den na autě tvrdě pracují až do noci. Udělali jsme další krok. Přesně to potřebujeme, doufejme, že aktuální stav přeneseme i do dalších závodů. Šampionát je jako na houpačce. Musíme se zaměřit na sebe a mít nejlepší možné výsledky," dodal.

Webber se po ztrátě prvního místa zaměřil hlavně na šetření předních pneumatik. "Museli jsme se o ně starat, ale také jet tak rychle, jak jsme jen mohli. Snažil jsem se na Sebastiana vyvíjet tlak. Ale v této době se musíte v zatáčkách starat hlavně o ty černé věci. Pořád je to solidní výsledek. Vstup nebyl dobrý, protočila se mi kola a věděl jsem, že můžu mít problémy," vzpomínal Australan na start závodu. "V první zatáčce jsem byl průměrný. Nic nebylo ztraceno, dostal jsem se do slipstreamu a stále bylo možné něco získat, pak už byla všude kolem mě jen zeď."

Pro aktuálně pátého jezdce šampionátu je dnešní druhé místo prvním pódiem od Velké ceny Velké Británie, kterou na začátku července vyhrál. "Dnes to byl dobrý výsledek, ale mám smíšené pocity. Mezi druhým a prvním místem je velký rozdíl. Mám dost bodů a šampaňské, ale ne to, po čem jsem šel," vysvětlil.

Šéf týmu Christian Horner byl z výsledku, který přinesl první double Red Bullu v sezoně, pochopitelně nadšený a nešetřil chválou na adresu obou jezdců i dalších členů týmu. Naposledy obsadili piloti rakouské stáje první dvě příčky v cíli loňské Velké ceny Brazílie. 

Doporučujeme

Články odjinud