Rowland: Test vozu F1 je pro mě motivací

Rowland: Test vozu F1 je pro mě motivací

První test vozu formule 1 pro Williams vnímá britský pilot Oliver Rowland jako motivaci pro jeho naděje na sedačku pro rok 2019.

Šampion formule Renault 3.5 z roku 2015 byl v minulém roce členem týmu Renault, ačkoliv v jeho barvách absolvoval pouze demonstrační jízdy se starší specifikací vozu.

Kromě toho vloni působil také ve formuli 2, kde obsadil třetí místo. Letos je v roli nováčka u Williamsu a pracuje na týmovém simulátoru.

Rowland má závazky také u týmu Manor pro aktuální sezónu 2018/19 v Mistrovství světa vytrvalostních závodů. Po Velké ceně Španělska vozů formule 1 však dostal příležitost testovat vůz Williams na okruhu v Barceloně.

Na dotaz, zda test podpořil jeho naděje na sedačku u týmu, Rowland řekl: „Ano, rozhodně. A myslím, že je to také motivací pro zbytek sezóny. Samozřejmě jezdím v LMP1 a v několika dalších závodech, ale ne tolik jako v minulých letech, kdy jsem jezdil F2 nebo Světovou sérii.

Myslím, že test mě rozhodně motivoval, abych po zbytek roku tvrdě pracoval s nadějí, že příští rok dostanu šanci.“

Rowland je také rád, že dostal šanci i ve svých 25 letech, když ve formuli 1 působí i řada mladších pilotů.

„Z mého pohledu jsem jen šťastný, že jsem dokázal s týmem absolvovat testovací program,“ řekl. „Jsem už docela starý, je mi 25, mám tedy zralejší přístup a nechci udělat nic hloupého.

Byl jsem jen rád, že jsem mohl strávit den v pořádném voze F1 na trati s Lewisem (Hamiltonem) a (Sebastianem) Vettelem a Maxem (Verstappenem) a všemi těmi lidmi, takže to pro mě byl docela velký den.“

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud