Rotenberg chce Sirotkina s Kvjatem v Le Mans

Rotenberg chce Sirotkina s Kvjatem v Le Mans

Ruský tým SMP Racing se angažuje v mnoha kategoriích motorsportu, mimo jiné i ve vytrvalostních závodech. Letos nebude ruská stáj chybět ani v Le Mans, kde by ji mohli posílit i Sergej Sirotkin s Daniilem Kvjatem.

SMP Racing působil v loňské sezóně (mimo jiné) v evropské Le Mans Series s vozem Dallara P217 třídy LMP 2, který nasadil i do závodu 24 hodin Le Mans. Posádku na trati La Sarthe tvořil Sergej Sirotkin s bývalým pilotem IndyCar Michajlem Aljošinem a dalším Rusem Viktorem Šajtarem.

Ruská stáj oligarchy Borise Rotenberga vstoupí v této sezóně rovněž do třídy LMP 1 vytrvalostního mistrovství světa FIA WEC s novým prototypem BR1, který vyvinula ve spolupráci s Dallarou.

SMP Racing plánuje nasazení dvou prototypů s motorem AER do mistrovství světa a jedním z šestice jezdců by se mohl stát i bývalý pilot F1 Vitalij Petrov.

Další ruští jezdci se zkušenostmi z „královny motorsportu“ by se mohli v barvách SMP Racing objevit v Le Mans, konkrétně by se jednalo o novou posilu Williamsu Sergeje Sirotkina a o testovacího pilota Ferrari Daniila Kvjata.

„Nevím, jak moc bude zaneprázdněn povinnostmi u Ferrari, ale rád bych ho viděl v našem týmu,“ řekl o možné účasti Daniila Kvjata v Le Mans Boris Rotenberg v rozhovoru pro Sport FM.

Sirotkin sice nemá žádné konkrétní plány týkající se startu v Le Mans, na druhou stranu ho ale čeká testování nového prototypu BR1.

„Zúčastním se vývoje a testování prototypu BR1, ale start v Le Mans nezáleží jen na mě. Láká mě to, prioritou je ale F1,“ řekl Sirotkin f1i.com.

Foto: Getty Images / Clive Mason

Doporučujeme

Články odjinud