Rossi si dal za cíl postavit se příští rok na start domácí GP USA

Rossi si dal za cíl postavit se příští rok na start domácí GP USA

Alexander Rossi navštívil místo výstavby okruhu v Austinu, kde se v roce 2012 uskuteční návrat formule 1 do USA. Deklaroval při tom úmysl vstoupit do královny motorsportu.

"Všichni vědí, že k nám přijde velký závod a velká událost," komentoval Rossi svoji návštěvu v Austinu. "Vzhledem ke zdejší profesionalitě ve vztahu k formuli 1 je zřejmé, že se závod v roce 2012 uskuteční."

"Budu tvrdě pracovat na tom, abych získal příležitost reprezentovat Ameriku a postavil se na startovní rošt formule 1 2012. Ale teď jsem soustředěný na rok 2011 a Světovou sérii Renault s Fortecem Motorsports."

Pokud Sergio Pérez vydrží ve formuli 1 i v příštím roce, mají pořadatelé GP USA o zájem postaráno, protože mexická komunita je ve Spojených státech početná a navíc z Mexika to není do Austinu daleko. Mít na roštu amerického jezdce by ale samozřejmě bylo ještě lepší.

"Sleduji Alexanderovu kariéru a bylo by skvělé pro formuli 1 a americký motorsport, kdybychom ho viděli ve voze F1 v zahajovací Grand Prix USA. Budeme ho podporovat v letošním šampionátu formule Renault a doufat, že ho tu uvidíme v roce 2012," dodal šéf americké GP Bruce Knox.

Devatenáctiletý Rossi je jednou z největších nadějí amerického motorsportu. V monopostech odjel během své kariéry už 121 závodů a v roce 2009 dokonce získal superlicenci díky testům pro BMW Sauber. Loni jezdil pro tým ART Grand Prix v GP3 a v šampionátu obsadil čtvrté místo.

Doporučujeme

Články odjinud