Ross Brawn vysvětlil, proč si vybral Barrichella před Sennou

Nick Fry zůstává v BrawnGP jako exekutivní šéf.

Nick Fry zůstává v bývalém týmu Hondy (nově BrawnGP) coby exekutivní šéf (CEO). Dnes to novinářům v Barceloně potvrdil Ross Brawn.

Nick Fry se dostal do pozadí v závěrečných fázích realizace odkoupení Hondy Rossem Brawnem a objevily se spekulace, že Fry není součástí nového týmu. Nick Fry v roce 2006 vystřídal na postu šéfa Hondy Davida Richardse. Zůstal tam až do doby, než přišel Ross Brawn na konci roku 2007.

"Nick je klíčovou postavou týmu a zůstává jako CEO, navzdory spekulacím se jeho pozice nemění. Hrál důležitou v roli ve vytvoření BrawnGP," řekl Ross Brawn v Barceloně.

Ross Brawn také vysvětlil důvody, proč si vybral Rubense Barrichella a ne Bruna Sennu.

"Bruno Senna mě mile překvapil, ale nedostatek testů a výzva, které čelíme, preferuje Rubense. V Rubensovi toho ještě hodně zbylo, je nutné vlastnit jeho rychlost a zkušenost, je stále velmi rychlý.

Brunovi jsme nic neslíbili, jen okolnosti se obrátily proti němu."

Bývalý technický šéf Benettonu a Ferrari také potvrdil, že BrawnGP musí nalézt řešení zajišťující dlouhodobou budoucnost.

"Pro tuto sezonu je to v pohodě, ale musíme najít partnery a sponzory, kteří budou tým podporovat."

BrawnGP bude letos používat motory Mercedes, převodovku vyrobila Honda. Nově pojmenovaný tým se musí obejít bez systému KERS.

"V naší situace jsme o KERS ani neuvažovali, možná v průběhu sezony," řekl Brawn.

Doporučujeme

Články odjinud