Ross Brawn: Mercedes se s pneumatikami pořád hodně trápí

Ross Brawn: Mercedes se s pneumatikami pořád hodně trápí

Ross Brawn pochybuje, že jsou jeho jezdci zítra schopni vyhrát závod. Mercedes se s pneumatikami sice pracovat stále učí, nicméně všechny problémy pryč ještě rozhodně nejsou.

Šéf Mercedesu Ross Brawn v rozhovoru pro Autosport vyjádřil pochybnosti o výsledku zítřejšího závodu. V Bahrajnu tým trápila rychlá degradace pneumatik, která Nica Rosberga stála několik míst v cíli závodu. Za poslední tři týdny sice tým dosáhl velkého pokroku, nicméně o tom, že by problémy stáj zcela vyřešila, Brawn pochybuje.

"Klíčovou částí je závod. Ten je tím, co se v konečném důsledku počítá," řekl Brawn. "Je lepší, když začínáte vpředu jako my, ale naprosto rozhodující je mít dobré nastavení a umět využívat pneumatiky. My jsme tomu tento víkend zasvětili hodně času, takže si myslím, že už jsme nemohli odvést víc práce. Upřímně řečeno, do zítřka stejně ale nebudeme nic vědět, protože nevíme, v jaké formě budou soupeři. Dneska byly naše simulace závodu lepší než včera, což je dobré, ovšem jestli je to dostatečné, to nevíme," přiznal.

"Klíčovou věcí pro nás je jet si svůj vlastní závod, ne snažit se pokořit ostatní jezdce, kteří umějí lépe zacházet s pneumatikami, protože pokud se o to snažíte, napácháte dvakrát tolik škody. Pojedeme si tedy svůj vlastní závod a uvidíme, kam nás to dostane."

Na otázku, zda se může opakovat situace z Bahrajnu a Rosberg tak může z pole position znovu spadnout na deváté místo, Brawn odpověděl: "Myslím, že se to stát může. Momentálně tu máme takovou situaci s pneumatikami, že se na nich všichni na trati snaží jezdit na hraně. Jakmile limitu dosáhnete, je po pneumatice. Není to pneumatika, u které dojdete k limitu, necháte ji vychladnout a její životnost se pak vrátí zpátky."

Obavy mají v očích i oba jezdci Mercedesu. Nico Rosberg je si téměř jistý, že podium pro něj není zítra vůbec reálné: "Jsem si jistý, že jsme pro závod udělali určitá vylepšení, cílem je ale být lepší než minule. Neměli bychom ovšem očekávat obrovské kroky. Chceme jen být o něco málo lepší než minule. Lewis v Bahrajnu skončil pátý, takže to by měl být realistický cíl."

Doporučujeme

Články odjinud