Ross Brawn a Pat Symonds odejdou z vedení formule 1 | Foto: Getty Images / Mark Thompson

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Ross Brawn a Pat Symonds odejdou z vedení formule 1

Dvě postavy z vedení formule 1 v průběhu příštího roku skončí.

Ross Brawn se chystá odejít z vedení F1. Zpráva byla uvedena v dokumentu, který vydala F1 jako aktualizaci budoucího vývoje organizace.

Uvádí se v něm, že se „očekává“, že Brawn, který minulý měsíc oslavil 67. narozeniny, opustí svou funkci. Přesný termín ještě nebyl stanoven.

Po svém odchodu z Mercedesu na konci roku 2013 byl Brawn mimo sport. V lednu 2017, krátce po převzetí F1 společností Liberty Media, se do F1 vrátil na svou současnou pozici. 

Jeho úkolem v roli výkonného ředitele bylo především dohlížet na změny technických i sportovních pravidel. Nová technická pravidla vstoupí v platnost příští rok a novinky jako sprintové závody již byly zavedeny.

V březnu 2017 si Brawn vybral svého bývalého kolegu z Benettonu Pata Symondse, aby vedl nové technické oddělení F1 a zaměřil se na budoucí technická pravidla. Ta jsou už hotová a vstoupí v platnost za pár dní. F1 také pracuje na nových pravidlech v oblasti pohonných jednotek, která vstoupí v platnost v roce 2026.

Symodns by měl skončit v létě příštího roku. Brawn nejspíše k jeho konci.

Souběžně s tím budou členové technického týmu F1, kteří dříve pracovali pod Symondsovým vedením, převedeni por FIA, což je krok, který byl částečně podpořen požadavkem EU na oddělení procesu tvorby pravidel od promotérské organizace.

Doporučujeme

Články odjinud