Rosbergovo kolo mělo málem na svědomí mechanika Williamsu

Velká cena Maďarska skončila pro Mercedes dvojnásobným neúspěchem. Špatně utažené kolo na voze Nika Rosberga ho stálo 50 tisíc dolarů na pokutě a Michael Schumacher vyfasoval desetimístnou penalizaci do Spa.

Nico Rosberg se po startu držel na sedmém místě. Při zastávce v boxech mu ale mechanici špatně utáhli pravé zadní kolo. Uletělo okamžitě, jakmile se Rosberg rozjel, a skákalo v boxové uličce vysoko do vzduchu. Jeho cesta skončila u garáží Williamsu, kde praštilo jednoho z mechaniků. Dotyčný byl podle některých informací chvíli v bezvědomí. Po prohlídce ve zdravotním středisku se ale údajně vrátil se zraněním žeber zpět do garáže.

„Když jsem slyšel, že moje kolo trefilo velkého Nige (Hopea), jednoho z mých starých známých, bál jsem se spíš o tu pneumatiku, než o něj,“ vtipkoval Rosberg na adresu statného potetovaného kolegy ze svého bývalého týmu. „Ale vážně: Je skvělé, že se mu nestalo nic vážného, ten incident mě mrzí,“ dodal.

„Neměl jsem dobrý start, stál jsem ve špinavé stopě. Pak mi dělalo problémy udržet krok s Petrovem. Potřebovali jsme rychlou zastávku, abychom zůstali před Kubicou,“ vysvětloval Rosberg okolnosti. „Je to letos můj první výpadek. Jsem zklamaný, ale takové věci se stávají.“ Komisaři Rosbergovu situaci označili za nebezpečné vypuštění jezdce na trať a dali týmu pokutu 50 tisíc dolarů.

Tím s Mercedesem ale nekončili. Michael Schumacher si vysloužil velkou kritiku čtyři kola před koncem závodu, kdy málem vytlačil do zdi Rubense Barrichella v souboji o desáté místo. „Posunul jsem se na vnitřek a nenechal mu tu stopu jen tak. Ale bylo tam dost místa, aby mě předjel a nedotkli jsme se. Byl to tvrdý souboj, proto tu jsme. Ale akceptuji, že komisařům FIA se to zdálo příliš tvrdé,“ řekl Schumacher.

FIA udělila sedminásobnému mistru světa penalizaci deseti míst na startovním roštu Velké ceny Belgie. Více o incidentu mezi Schumacherem a Barrichellem čtěte ZDE.

Doporučujeme

Články odjinud