Rosbergovi může přestávka pomoct, věří Stewart

Rosbergovi může přestávka pomoct, věří Stewart

Třítýdenní přestávka mezi závody podle Sira Jackieho Stewarta pomůže Nicu Rosbergovi v jeho souboji o titul mistra světa Formule 1 s týmovým kolegou Lewisem Hamiltonem.

Souboj jezdců Mercedesu letos zatím vyznívá jednoznačně: Hamilton porazil svého týmového kolegu čtyřkrát v kvalifikaci, a Rosberg na Brita nenašel recept ani v jednom závodě.

Stewart však věří, že Rosberg dokáže sezónu otočit ve svůj prospěch.

„Myslím, že je ze současné situace deprimovaný, když Lewis podává tak vyrovnané výkony,” řekl Autosportu trojnásobný mistr světa Stewart.

Víte, že...

rozdíl mezi oběma jezdci je nyní 27 bodů. Loni přitom po prvních čtyřech závodech o čtyři body vedl Rosberg?

„Nemusí to ale dlouho trvat. Nico je špičkový jezdec a může to překonat. Měli jsme teď několik závodů, které následovaly jen týden po sobě, teď ale má více než týden dlouhou přestávku od řízení a závodění. Bude mít čas, aby se mu hlava vrátila na správné místo.”

Hamiltonovi se letos po zisku druhého titulu ve F1 mimořádně daří. V kvalifikacích zatím nenašel přemožitele a v dosavadních čtyřech závodech třikrát vyhrál a jednou dojel druhý. Podle Stewarta jezdí nyní Brit jako nikdy.

„Zdá se být v lepší pozici, je velmi soustředěný a závodění teď bere velmi vážně,” řekl Stewart o Hamiltonovi.

„Neviděli jsme z jeho strany moc chyb, a abych byl upřímný, nemyslím, že dokáže jezdit ještě lépe, než jezdí teď.”

„Myslím, že v tuto chvíli je nejrychlejším jezdcem na trati. Je ve formě, a pokud takhle bude jezdit i nadále, bude velmi těžké ho porazit.”

Foto: Getty Images / Clive Mason

Doporučujeme

Články odjinud