Rosbergovi déšť moc štěstí nepřinesl

Williams nicméně potvrdil kvality svého vozu.

Po kvalifikaci Nico Rosberg avizoval útok na pozice na stupních vítězů. Po vskutku nestandardním závodě se to sice nepodařilo, německý pilot se nicméně vešel do bodované osmičky, byť si za osmé místo vysloužil pouze půlku bodu.

"Na startu jsem se dostal do vedení. Už je to nějaká doba, co byl Williams takto vpředu díky vlastní rychlosti. Musím za to poděkovat svým inženýrům. Auto jelo výborně, prokázal jsem schopnost zajíždět konzistentně rychlé časy a zvyšovat náskok. Pak začalo pršet a situace se bohužel nevyvíjela v náš prospěch. Neodjíždíme ale s prázdnou, máme auto na špici a doufám, že příště získáme body, které si zasloužíme."

Kazuki Nakadžima zůstal v Sepangu poněkud ve stínu svého týmového kolegy, závod sice dokončil, ale až na dvanáctém místě.

"Na startu se mi protočila kola a předjelo mě několik vozů vybavených systémem KERS, skončil jsem za Piquetem a nemohl se dostat dopředu. Narušilo mi to mou strategii, protože jsem za ním přišel o docela hodně času. Pak také sehrálo svou roli počasí, bylo naprosto nemožné v proměnlivých podmínkách udělat optimální rozhodnutí. Vyvěšení červených vlajek dle mého názoru bylo správné. Nebylo překvapením, že se v závodě už nepokračovalo."

 

Doporučujeme

Články odjinud