Rosberga šesté místo těší, věřil si ale na víc

Nakadžima letos poprvé postoupil do první desítky.

Williams v Monaku příjemně překvapil - po trénincích obvykle pro jeho fanoušky přichází ošklivé vystřízlivění, dnes však tak razantní propad nenastal - Nico Rosberg obsadil v kvalifikaci šesté místo, do třetí části se dostal i Kazuki Nakadžima, který skončil desátý.

"První dvě části kvalifikace byly fajn, nebyl jsem ale úplně spokojený s tou třetí. Doufal jsem v lepší pozici, než šesté místo. V posledním kole jsem měl určité problémy s vyvážením vozu a také s provozem. Dopadlo to jak to dopadlo, teď nám nezbývá nic jiného, než plně využít naší výchozí pozici. Máme pořád šanci na úspěšný závod, pořád věřím tomu, že je možné všechno," nechal se slyšet Rosberg.

Kazukimu Nakadžimovi v poslední části kvalifikace již nezbývaly žádné měkké pneumatiky, proto do ní nastoupil s odlišnou strategií pro závod než jeho týmový kolega.

"Byla to povedená kvalifikace, letos poprvé jsem se dostal do první desítky, proto týmu děkuji, že mi připravil tak dobré auto. Těší mě, že se mi podařilo získat umístění v první desítce, kvalifikace je zde totiž extrémně důležitá. Okruh je také velice náročný. Věřím, že se nám závod povede a dokážeme vylepšit naše dosavadní výsledky," řekl Nakadžima.

Doporučujeme

Články odjinud