Rosberg založil vlastní motokárovou jezdeckou akademii

Rosberg založil vlastní motokárovou jezdeckou akademii

Bývalý pilot formule 1 Nico Rosberg založil svůj vlastní jezdecký vývojový program, který si klade za cíl najít a podporovat nové talentované piloty v motorsportu.

Mistr světa F1 z roku 2016 získal dva motokárové závodníky do Rosbergovy akademie mladých jezdců, kterou podporuje sponzor týmu Mercedes ve F1, společnost Petronas.

Rosberg začal spolupracovat s bývalým motokárovým mentorem Dinem Chiesou, který vedl Mercedes-Benz-McLaren MBM tým a v letech 2000 a 2001 jeho piloty byli Rosberg a Lewis Hamilton.

„Dino je ve světě motokár tím nejlepším a věřím jeho vlastnímu šasi Kart Republic, které budeme využívat,“ řekl Rosberg při oficiálním představení projektu v Itálii.

„Byl mým šéfem v letech, kdy jsem jezdil v motokárách na mezinárodní úrovni. Nejúspěšnější rok jsme zažili, když jsme já a Lewis byli v týmu MBM a Dino nás přivedl k velkým úspěchům. Od té doby jsme přátelé, takže je výjimečné teď spojit síly, abychom podpořili hvězdy budoucnosti.“

Prvními dvěma mladíky, kteří budou v akademii působit, jsou třináctiletý Brit Taylor Barnard a osmnáctiletý Ital Lorenzo Travisanutto.

„Dnes vývoj jezdce není jen o točení volantem. Je v tom více. Je to více i inženýrství, marketingu a médiích. Proto věřím, že Nico a já jsme dobrou kombinací na podporu talentů,“ dodal Chiesa.

Foto: Getty Images / Clive Mason

Doporučujeme

Články odjinud