Rosberg: "Williams si zasloužil lepší umístění."

Páté místo se dá přesto považovat za úspěch.

Tým Franka Williamse pokračuje v zlepšujících se výkonech. Potvrdil to i na své domácí trati, kde měl Nico Rosberg v určitou chvíli i reálnou šanci na pozici na stupních vítězů. Nakonec se musel spokojet s pátým místem. Kazukimu Nakadžimovi se tolik nedařilo a po povedené kvalifikaci dojel až na jedenáctém místě.

"Není to moc dobrý pocit, když vidíte, jak se k vám o jeden a půl vteřiny za kolo přibližuje bílý vůz Jensona Buttona. Vím ale, že se na této trati velice obtížně předjíždí. On navíc také nemá ve voze KERS, takže mi šlo hlavně o to, abych se vyvaroval chyb, což za normálních okolností není zas tak těžké.

Závod nebyl špatný, výsledek těší mě i celý tým. Přesto si myslím, že jsme si zasloužili lepší pozici. Problémem byl Barrichello, který byl v prostředku závodu velice pomalý. Nějakou dobu jsem byl za ním zakleslý a to mě stálo pozici ve prospěch Felipeho. Čtvrté místo jinak bylo jisté, pódium navíc bylo na dohled. Byl to hezký pocit.

S formou celého týmu jsem velice potěšen. Naši lidé odvádí ve vývoji vozu skvělou práci, dokáží ho zlepšovat rychleji než mnoho větších týmů, což je velice dobré. Výsledky jejich práce si moc užívám. Už se těším na další závod v Německu, který bude mým domácím," řekl Nico Rosberg.

Kazuki Nakadžima do závodu nastoupil s velmi lehkým vozem, což se ukázalo být jako nešikovné rozhodnutí.

"Výsledek není ideální. Start mi vyšel a čekal jsem, že mám před sebou povedený závod. Před mou první zastávkou mě však zbrzdilo auto přede mnou. Pak už bylo velice těžké držet se soupeřů vpředu," řekl Nakadžima.

Doporučujeme

Články odjinud