Rosberg věří, že Vettela může porazit

Rosberg věří, že Vettela může porazit

Piloti Mercedesu odstartují do Velké ceny Singapuru 2013 z druhého a pátého místa. Nicu Rosbergovi unikla pole position v závěru kvalifikace o necelou desetinu sekundy.

Nico Rosberg porazil v kvalifikaci na Grand Prix Singapuru 2013 svého týmového kolegu Lewise Hamiltona. Němec se tak na startu do nedělního závodu postaví do první řady spolu s trojnásobným šampionem Sebastianem Vettelem, Brit se bude muset spokojit až s řadou třetí. Na otázku, zda Rosbeg čekal takový výsledek, pilot odpověděl: "Je to velmi těžké vysvětlit a ani to nevím. Nečekal jsem takové zlepšení, možná se zlepšily podmínky na trati, trať se ochladila, nejsem si jistý."

Na souboj s krajanem od Red Bullu se Nico tváří optimisticky, konec konců v Singapuru už se na stupně vítězů pilot probojoval v roce 2008 s Williamsem. "Mám opravdu rád městské okruhy, jsem na nich vždycky rychlý. Druhé místo je tedy pořád dobrým výsledkem a dává mi dobrou pozici pro zítřejší útok. Jestli se mi povede dostat se vedle Sebastiana, na levé straně je menší přilnavost než na pravé, pak je všechno možné," dodal pozitivně Rosberg.

Lewis Hamilton si po minulém závodě od Singapuru hodně sliboval, ale výsledek kvalifikace ho akorát tak zklamal. "Dneska jsem prostě nebyl dostatečně rychlý," řekl. "To auto bylo jasně rychlejší, než bylo to, co jsem z něj já byl schopný dostat. Zítra budu muset udělat všechno, co bude v mých silách. Před námi jsou pořád lidé, které můžeme porazit, a naším cílem je dostat se na stupně vítězů, což by bylo úžasné."

Šéf týmu Ross Brawn považuje výsledek kvalifikace za důkaz toho, že má ve své stáji dva velmi silné jezdce. "To je přesně na našem týmů skvělé. Máme dva jezdce, kteří na sebe vzájemně hodně tlačí, dobře spolupracují, a tým pak tvrdě pracuje na tom, aby pro oba našel správné řešení," pochvaloval si Brawn.

Doporučujeme

Články odjinud