Rosberg věří, že v kvalifikaci může s Hamiltonem bojovat

Rosberg věří, že v kvalifikaci může s Hamiltonem bojovat

Nico Rosberg věří, že v kvalifikaci na Velkou cenu Rakouska dokáže smazat ztrátu na svého týmového kolegu Lewise Hamiltona, kterou na něj měl ve druhém pátečním tréninku.

Mercedes opět udával tempo pátečních jízd, když jeho jezdci nedali šanci nikomu jinému zajet rychlejší čas. V dopoledním tréninku byl nejrychlejší Rosberg, zatímco odpoledne jej o necelé čtyři desetiny překonal Hamilton, zatímco Němec skončil druhý.

„Takhle tomu bylo i v Montrealu, když ale přišla kvalifikace, byl jsem tam, kde je teď on,” řekl na Hamiltonovu adresu Rosberg. „Je to mezi námi vyrovnané. Doufám, že máme stále náskok na všechny ostatní, dnes to tak vypadalo, takže souboj o pole position bude jen mezi námi a to je velmi důležité, jelikož z pohledu závodní rychlosti je to velmi vyrovnané a najet do první zatáčky na čele bude velká výhoda.”

Hamilton pak byl v otázce výsledků pátečních tréninků z pohledu rychlosti zdrženlivý. „Jsem si jistý, že Nico má ještě nějaký čas v rukávu,” řekl Brit.

Podle mistra světa z roku 2008 pak nebude pole position na Red Bull Ringu tak důležitá jako na jiných tratích. „Nemyslím si, že pole position bude nejdůležitější věcí, jelikož před druhou zatáčkou je tady docela dlouhá rovinka. Přesto bych rád pole position získal a to je můj cíl. Už po prvním kole v prvním tréninku jsem měl opravdu dobrý pocit. Díky novým závodním stopám a různým věcem jsem vždy našel nějaký čas. Bylo vážně fajn být takhle rychlý.”

Doporučujeme

Články odjinud