Rosberg už na finále kvalifikace neměl nové pneumatiky

Nakadžima musí zanalyzovat svá data.

Jezdci Williamsu se v kvalifikaci na Velkou cenu Španělska pohybovali na hranici první a druhé desítky. Nico Rosberg postoupil do závěrečné části a skončil devátý, Kazuki Nakadžima se tam o dvě setiny sekundy nevešel. Jedenácté místo na startu je jeho letošním maximem.

Rosberg se během kvalifikace trápil s pneumatikami, v prvním kole to nebylo ono, ale ve druhém už sesituace zlepšila. Ve druhé části, kde jsem byl sedmý, jsem dokázal zajet dobré kolo, ale pak už mi nezbyly žádné gumy na třetí část," litoval. "Zajeli jsme nejlépe, jak jsme mohli a s pátou řadou můžeme být spokojeni." Němec má podle svých slov na zítřek dobrou strategii.

Nakadžima zalitoval, že se nedostal mezi nejlepších deset. "Auto bylo opravdu dobré, takže se musím podívat na svá data, abych zjistil, proč jsem nakonec ztratil, ale myslím, že pořád můžeme zajet slušný závod," věří Japonec a dodává, že dobrý výsledek by po předchozích nezdarech potřeboval. Za cíl si dává bodovat.

Technický koordinátor, zakladatel a spolumajitel týmu Patrick Head uvedl, že tým se rozhodl pro konzervativnější strategii. "Nebudeme tedy v úvodních kolech ohrožovat jezdce před námi," slibuje.

Doporučujeme

Články odjinud