Rosberg ušetřil sadu superměkkých pneumatik, Schumacher měl s nimi problémy

Rosberg ušetřil sadu superměkkých pneumatik, Schumacher měl s nimi problémy

Nico Rosberg zajel sedmý nejrychlejšíí čas. Věří, že mu v závodě pomůže ušetřená sada superměkkých pneumatik. Michael Schumacher měl v závěru problémy v prvním a druhém sektoru a je devátý.

Oba piloti stáje Mercedes GP postoupili při kvalifikaci na Velkou cenu Maďarska na Hungaroringu do třetí části. Nico Rosberg porazil svého zkušenějšího týmového kolegu a do závodu odstartuje ze sedmého místa, Michael Schumacher byl devátý. Oba tak budou do závodu vyrážet z čistší stopy.

Rosberg byl po ranním tréninku spokojen s nastavením a výsledek kvalifikace považuje za odpovídající. "Zajel jsem ve třetí části dobré kolo. Těší mě, že jsem ušetřil jednu sadu superměkkých pneumatik, doufám, že mi to pomůže k dobrému bodovanému umístění," přeje si Němec.

Schumacher je rád, že bude startovat z čistší strany roštu. "Některé věci potřebujeme vyšetřit. V prvním a druhém sektoru se mi dařilo na měkkých pneumatikách, ale ne na superměkkých, musíme zjistit proč. Jako vždy se zítra pokusíme v závodě udělat maximum," slíbil sedminásobný mistr světa.

Šéf týmu Ross Brawn potvrdil, že oba Němci vytěžili z vozu maximum. "Naše pozice odpovídají tomu, kde se momentálně nacházíme. Během ranního tréninku jsme se zaměřili na naši výkonnost v závodě. To by se nám mělo zítra vyplatit," věří bývalý technický ředitel Benettonu a Ferrari a dodává, že závod bude díky nasazení superměkkých pneumatik obtížný. "Musíme na ně dávat pozor a vytěžit z nich maximum."

Doporučujeme

Články odjinud