Rosberg tentokrát ve třetí části vyjel, Schumacher chyboval s KERS

Rosberg tentokrát ve třetí části vyjel, Schumacher chyboval s KERS

Nico Rosberg tentokrát ve třetí části kvalifikace absolvoval jedno měřené kolo a zajel osmý nejrychlejší čas, Michael Schumacher skončil po drobné chybě čtrnáctý. AKTUALIZOVÁNO.

Mercedes změnil taktiku. Nico Rosberg ve Velké ceně Abú Zabí postoupil do třetí části kvalifikace, dokonce během ní vyjel na trať a obsadil osmé místo. Michael Schumacher se na okruhu Yas Marina kvalifikoval jako čtrnáctý.

Rosberg si průběh kvalifikace pochvaloval, osmou příčku považuje za splnění cíle. "Jsem před ferrari a lotusem, což je dobrý krok. Během víkendu jsme udělali nějaká vylepšení na našem nastavení. Děkuji svým mechanikům, kteří odvedli skvělou práci při opravě problému s brzdami těsně před kvalifikací," pochvaloval si mladý Němec. "Posunout se zítra dopředu pro nás nebude jednoduchý úkol, ale těším se na závod. Uvidíme, čeho budeme moci dosáhnout."

Naopak Schumacher uznal, že jeho kvalifikace nešla podle plánu. "Při posledním výjezdu ve druhé části jsme trochu změnili postup, ale v prvním sektoru jsem toho nedokázal využít, zejména v první zatáčce. Nejsme tam, kam bychom se měli kvalifikovat, ale v závodě určitě zkusím udělat to nejlepší," uvedl.

Ross Brawn si pochvaloval Rosbergův výsledek. "Jel velmi dobře, tým odvedl dobrou práci. Z auta jsme dnes vymáčkli maximum. Osmé místo je oproti našim nedávným výkonům drobné zlepšení," liboval si. Zalitoval jen drobné chyby Schumachera, která sedminásobného mistra světa stála šanci na lepší umístění. "Myslím, že udělal chybu při brzdění motorem, což ovlivnilo práci KERS a změnilo v prvním úseku vyvážení auta."

Doporučujeme

Články odjinud