Rosberg slaví svůj první titul mistra světa, pohodový závod to podle něj nebyl

Rosberg slaví svůj první titul mistra světa, pohodový závod to podle něj nebyl

Nico Rosberg je mistrem světa formule 1 pro rok 2016! Němec má ze svého úspěchu obrovskou radost.

Rosberg si po startu posledního závodu sezóny, Velké ceny Abú Dhabí, udržel druhou pozici, ovšem po své první zastávce v boxech se propadl na třetí místo za Maxe Verstappena. Po několika kolech se však před pilota Red Bullu dostal.

Němec už ve zbytku závodu svou druhou pozici nepřepustil, i když mu jeho týmový kolega a soupeř v boji o titul Lewis Hamilton, který vedl od startu do cíle, v závěru zavařil, když svým pomalým tempem pomohl Sebastianu Vettelovi dotáhnout se na Rosberga a útočit na něj. Těsně za Vettelem pak jezdil také Verstappen.

„Tohle rozhodně nebyl ten nejpohodovější závod,“ řekl Rosberg. „Kvůli Maxovi na začátku a dotírajícím klukům na konci jsem si to opravdu neužíval. Po těch posledních kolech jsem velmi rád, že je konec, jsem naprosto nadšený.“

„Rád bych věnoval toto vítězství své manželce, byla jsi úžasná, děkuji za všechnu podporu i své dceři Alaie. Všem ostatním poděkuji později, je to neuvěřitelné.“

„Gratuluji také Lewisovi, měl skvělou sezónu, je to skutečný soupeř, vždy neuvěřitelné rychlý a vždy je náročné jej porazit.“

Rosberg se stal teprve druhým pilotem v historii, který navázal v zisku titulu ve formuli 1 na svého otce. Keke Rosberg získal titul v roce 1982.

Stejný počin se povedl ještě Damonu Hillovi, který v roce 1996 napodobil úspěch svého otce Grahama Hilla z let 1962 a 1968.

„Jsem samozřejmě rovněž velmi hrdý na to, že jsem dokázal to, co můj otec. Dorazí asi za půl hodiny, těším se, že ho uvidím,“ uzavřel Nico Rosberg.

Foto: Getty Images / Lars Baron

Doporučujeme

Články odjinud