Rosberg si věří, Schumacher v závěru nezajel optimální kolo

Po neúspěchu ve Valencii se v Silverstone oba jezdci Mercedesu probojovali do první desítky. Nico Rosberg zajel pátý čas a pomýšlí na velmi slušný výsledek, Michael Schumacher nezajel rychlé kolo, se kterým by byl spokojen.

Oba mercedesy se sice v kvalifikaci na Velkou cenu Velké Británie v Silverstone dostaly do závěrečné části, ale Michael Schumacher se svým desátým místem vůbec nebyl spokojen. Naopak Nico Rosberg obsadil páté místo a do závodu si věří.

Schumacher přitom zajel slušně ve druhé části kvalifikace, kde obsadil páté místo. "Jsem zklamán, že se mi ve třetí části nepodařilo zajet pořádné kolo," litoval sedminásobný mistr světa. "Druhá část byla docela dobrá, ale pak se mi nepodařilo maximalizovat výkon. S pozicí na startu jsem pochopitelně nespokojen."

Při svém prvním rychlém kole udělal Němec drobnou chybu. "Potom jsem zpomalil, abych pošetřil pneumatiky na druhé rychlé kolo. Při něm jsem víc přitlačil a udělal několik chyb," přiznal Němec, který ví, že z desátého místa se na zdejší trati, kde se obtížně předjíždí, bude velmi těžko propracovávat dopředu. "Musím předvést dobrý start. Uvidíme, jak daleko se můžu dostat. Zkusím na začátku vytěžit co nejvíce."

Schumacherův mladší týmový kolega Rosberg naopak oplýval spokojeností. "Dnešní pátou pozicí jsem opravdu potěšen. Značí to pokrok po Valencii, kde jsme byli vzadu," pochvaloval si. "Je pro nás důležité poznat, že jsme porozuměli, kde byly naše problémy a dokázali jsme situaci rychle změnit."

Syn mistra světa z roku 1982, který právě v Silverstone dlouho držel rekord v průměrné rychlosti na jed okruh, si do závodu velmi věří. "Mé dnešní kvalifikační kolo bylo dobré. Je pěkné znovu bojovat o přední místa. Těším se na závod. Pokud se mi podaří dobrý start, můžeme očekávat velmi slušný výsledek," doufá mladý Němec.

Doporučujeme

Články odjinud