Rosberg si není jistý závodním tempem Mercedesu

Rosberg si není jistý závodním tempem Mercedesu

Rosberg má z pole position radost, ale očekává, že Mercedes v závodě nebude tak rychlý. Hamilton se po výměně převodovky bude muset probojovávat z devátého místa. AKTUALIZOVÁNO.

Také kvalifikace na Velkou cenu Bahrajnu se Mercedesu vydařila. Nico Rosberg zajel na okruhu Sakhir pole position, Lewis Hamilton byl sice v kvalifikaci čtvrtý, ale kvůli penalizaci za výměnu převodovky odstartuje do závodu z devátého místa.

Rosberg si připsal druhou pole position v kariéře. Zatímco při loňské Velké ceně Číny si z prvního místa na startovním roštu dojel pro vítězství, nyní si není jistý, že se mu podobný scénář podaří zopakovat. "Ve srovnání s ostatními nebudeme tak rychlí jako v kvalifikaci. Bude to mnohem těžší. Před kvalifikací nebylo jasné, kdo má nejrychlejší auto, zejména při jízdě na jedno kolo," upozornil Němec, který chválil, jak technici během noci vylepšili auto v oblastech, kde Stříbrné šípy v pátek ztrácely. "Je to fantastický výsledek, skvelý pro zítřek, ale čeká nás náročný den a velké opotřebení zadních pneumatik."

Zejména v pátek odpoledne Mercedes ztrácel. "Včera jsme byli v obtížné situaci. Nebyli jsme, kde jsme chtěli být, respektive, kde jsme byli v posledních dvou závodech. Být dnes absolutně nejrychlejší je skvělé. V noci a ráno jsme odvedli moc dobrou práci. V závodě bude velká konkurence. Je těžké říct, jestli budeme mít dostatečné tempo na vítězství, ale pokusíme se o to. Těším se na start z prvního místa," dodal.

Hamilton označil den za méně vydařený a pogratuloval Rosbergovi. "Další pole position je pro tým skvělá, Nico odvedl opravdu dobrou práci. Já dnes nemohl najít tempo a díky ztrátě pěti míst kvůli výměně převodovky máme před sebou náročnou výzvu. Takové věci se stávají a zítra odvedu maximum," slibuje odhodlaně. Za nejlepší příležitost posunout se dopředu považuje start. Během závodu pak podle něj bude klíčové opotřebení pneumatik.

Šéf týmu Ross Brawn prohlásil, že oba jezdci svými výkony potvrzují, že jsou nejlepší týmovou dvojicí v šampionátu. Rosberga pochválil za skvělé rychlé kolo, Hamiltona za to, jak se vypořádal s ranními problémy. Zítra od něj očekává vynikající závod. Za dnešním úspěchem Mercedesu může podle jeho slov stát na místní poměry chladnější počasí.

Výkonný ředitel závodního týmu Mercedes Toto Wolff upozornil, že Rosberg by se oběma svými časy z třetí části kvalifikace dostal na pole position. Pochválil i Hamiltona, který má po celý víkend problémy, ale z kvalifikace vytěžil maximum. "Co se týče zítřka, neměli bychom mít žádné iluze. Bude to velmi obtížný závod, bude důležité dostat obě auta do cíle na dobrých pozicích," nechal se slyšet.

Doporučujeme

Články odjinud