Rosberg si cení Schumacherova skalpu a těší se na novou výzvu

Rosberg si cení Schumacherova skalpu a těší se na novou výzvu

Německý pilot se vypořádal se sedminásobným šampiónem a věří, že se mu to samé povede i v případě Lewise Hamiltona.

Niku Rosbergovi se podařilo zastínit svého týmového kolegu Michaela Schumachera v sezonách 2010, 2011 a s největší pravděpodobností tomu tak bude i v té letošní. Dva závody před koncem se těší padesátibodovému náskoku, přičemž Schumacher by musel v obou z nich zvítězit a Rosberg ani jednou nebodovat, aby této skutečnosti něco zabránilo.   

Skalpu sedminásobné šampióna si Rosberg velmi cení a podotýká, že na jeho další kariéru ve formuli 1 to bude mít patřičný vliv. "Jsem potěšen tím, jak jsem si ve srovnání s ním počínal. Ze začátku jsem opravdu netušil, co od toho očekávat. Věděl jsem, že se mi bude dařit, neměl jsem ale žádnou představu o tom, jaké to bude ve srovnání s ním. Když se teď ohlédnu zpět, jsem velmi potěšen, že jsem ho porazil třikrát v řadě. Pro moji kariéru to je rozhodně důležité," cituje Rosberga ESPN.

Michaela Schumachera nahradí od příští sezony v kokpitu druhého mercedesu Lewis Hamilton. Ale ani z jeho přítomnosti si nedělá Nico Rosberg žádné starosti. Naopak, příchod mistra světa z roku 2008 Němec vítá a těší se, až spolu změří síly na závodní dráze, přičemž budou mít oba znovu k dispozici stejnou techniku.

"Žádné obavy tu nepanují, jsem rád, že se přidává k týmu. Pro mě je to nová výzva. A ano, je tu jedním z nejlepších, takže bude velmi zajímavé se mu postavit. Ale znovu opakuji, jsem přesvědčen, že se mi bude dařit, a uvidíme, jak to půjde jemu," dodává.

Rosberg s Hamiltonem v minulosti již barvy stejného týmu hájili, bylo tomu v roce 2000, když ještě oba závodili na motokárách. Od té doby jsou z nich velcí kamarádi.    

Doporučujeme

Články odjinud