Rosberg se zastává Schumachera

Nico Rosberg si pochvaluje spolupráci s Michaelem Schumacherem v týmu Mercedes GP. Přestože mladý Němec zatím dosahuje stabilně lepších výsledků, nepředpokládá, že by tomu tak bylo po celou sezonu.

Nico Rosberg je od začátku sezony úspěšnější než jeho týmový kolega ze stáje Mercedes GP. Mladý Němec byl rychlejší ve všech letošních kvalifikacích a zajel i lepší výsledky v závodech. V šampionátu je momentálně dělí čtyřicet bodů a osm míst. Svého týmového kolegy se ale zastává.

"Někteří lidé mají na Michaela špatný názor. Osobně jsem si myslel, že není dobré mít ho za týmového kolegu, ale jsem příjemně překvapen," přiznal Rosberg pro italský list Gazzetta dello Sport.

Syn mistra světa z roku 1982 Kekeho si ale je vědom Schumacherových zkušeností a ví, že sedminásobný šampión zdaleka neřekl poslední slovo. "Jsem rád, že jsem před ním, ale nevím, jak dlouho to bude trvat. Doufám, že s ním budu nadále bojovat na stejné úrovni," přeje si. 

Ještě v jedné věci si chce Rosberg vzít příklad ze Schumachera a to v partnerském životě. Schumacher je již více než patnáct let ženatý se svou manželkou Corinnou. Rosberg žije s italskou designérkou interiérů Vivian Siboldiovou, která ho pravidelně doprovází na velkých cenách. Dvojice spolu hovoří výhradně anglicky. "Pro intimní chvilky není němčina zrovna pěkný jazyk," dodal s úsměvem Nico. O svatbě však hovořit nechtěl.

Doporučujeme

Články odjinud