Rosberg se upíná na dobrý start

Rosberg se upíná na dobrý start

Lewis Hamilton si dnes vyjel svou čtvrtou pole position v letošní sezóně, když nenašel přemožitele v kvalifikaci na Velkou cenu Španělska. Letos podruhé Mercedes obsadil kompletně první řadu, když úspěch týmu podtrhl druhým místem Nico Rosberg.

Mercedes potvrdil svou letošní dominanci už od začátku víkendu na Katalánském okruhu. Hamilton vyhrál oba páteční tréninky, jeho kolega Rosberg dnešní závěrečný, ovšem v souboji o postavení na roštu byl opět lepší Hamilton. Mistr světa z roku 2008 za sebou druhého Rosberga nechal o 168 tisícin a třetího Daniela Ricciarda z Red Bullu už o více než sekundu.

„Jsem nadšený, že jsem získal pole position,” radoval se Hamilton. „Dnes to byl těžký den, obzvlášť poté, co byl včerejšek tak dobrý. Nico byl silný ve třetím tréninku a také v prvních dvou částech kvalifikace, takže jsme pro třetí část provedli drobné změny v nastavení diferenciálu a pokusili se tak vylepšit ovladatelnost vozu. Musel jsem z auta a ze sebe vydat maximum, abych získal pole position, jsem ale rád, že jsem to zvládl. Na tomto okruhu jsem nikdy nevyhrál, ale rád bych, jelikož moje podpora v Barceloně každým rokem roste.”

F11014GP05Spain_HZ2833.jpgF11014GP05Spain_HZ3366.jpgF12014GP05ESP_JK1556630.jpg

Rosberg vkládá své naděje zejména na start závodu, kde doufá, že by mohl ve sprintu do první zatáčky svého týmového kolegu předjet. „Startovat z druhé pozice je trochu nevýhoda, k první zatáčce vede ale hodně dlouhá rovinka, takže doufám, že budu mít lepší start než Lewis a předjedu ho. Klíčové bude také opotřebení pneumatik, takže i v tomto ohledu by se mohly objevit jisté příležitosti.”

Výkonný ředitel Mercedesu Toto Wolff pochválil svůj tým za další povedenou kvalifikaci. „O tomto víkendu to zatím byla těsná bitva mezi oběma našimi piloty a Lewis byl dnes odpoledne lepší. To je v tuto chvíli klíčové, máme dva jezdce, kteří se tlačí navzájem vpřed, což je důležité pro podávání takových výkonů.”

Doporučujeme

Články odjinud