Rosberg se navzdory skvělým výkonům cítí nedoceněn

Rosberg se navzdory skvělým výkonům cítí nedoceněn

Nico Rosberg se navzdory lepším výkonům a výrazně bohatšímu bodovému kontu ve srovnání s Michaelem Schumacherem cítí nedoceněn.

„Myslím, že mé výkony nejsou dostatečně oceněny,“ řekl pilot Mercedesu německému listu Sport Bild.

Nico Rosberg se před sezonou oznámeného návratu Michaela Schumachera do formule 1 obával, ale sedminásobný šampion se s letošním monopostem Mercedes MGP W01 trápí. Rosberg má navíc v průběžném pořadí šampionátu 122 bodů ve srovnání se Schumacherovými 54 body. Hlavně díky Rosbergovi je Mercedes čtvrtý mezi týmy, před svým hlavním soupeřem, týmem Renault, a je tím pádem nejlepším týmem ze „zbytku světa“, jak se často říká. Za Red Bullem, McLaren a Ferrari, tedy týmy stále bojujícími o titul mistra světa.

Ačkoli Rosberg porazil Schumachera ve 13 ze 16 letošních kvalifikací, je to naopak Schumacher, který na sebe kvůli svým výkonům poutá hlavní zájem médií.

Vedení týmu a samotný Schumacher své neúspěchy vysvětluje pro letošek zúženými předními pneumatikami Bridgestone, které nevyhovují jeho jezdeckému stylu. Rosberg ale tvrdí, že on má stejný problém.

„Pro mě je to stejné. Ale upřímně bych očekával, že Michael bude mít větší schopnost se přizpůsobit. Vždyť má s formulí 1 patnáct let zkušeností.“

Nico Rosberg a Michael Schumacher by měli v závodění pro Mercedes pokračovat i příští sezonu.

Doporučujeme

Články odjinud