Rosberg přiznal, že v roce 2016 odmítl 100 milionů dolarů | Foto: Getty Images / Clive Mason

Foto: Getty Images / Clive Mason

Rosberg přiznal, že v roce 2016 odmítl 100 milionů dolarů

Nico Rosberg v roce 2016 porazil Lewise Hamiltona. Zatím jako jediný u Mercedesu a jako jediný v rámci hybridní éry celkově. Krátce po zisku titulu ale překvapivě oznámil konec kariéry.

Rosberg chtěl po titulu mistra světa žít jiný život a tvrdí, že při svém rozhodování nikdy nemyslel na peníze, ale pouze na rodinu.

„Chtěl jsem se vyhnout tomu, abych byl jezdcem minulosti nebo jezdcem, kterého už v týmu nechtějí,“ řekl Rosberg listu The Sunday Times. „Na stole leželo 100 milionů dolarů, kterých jsem se vzdal. Chtěl jsem jiný život. Když závodíte, nemáte flexibilní život. Bylo to nejlepší rozhodnutí pro mou rodinu. O penězích jsem nepřemýšlel sekundu.“

Rosberg si byl po skončení sezóny 2016 vědom, že bude velmi obtížné zopakovat výkon, kterým porazil Lewise Hamiltona se stejným vozem. Němec poté dokonce přiznal, že z hlediska talentu pravděpodobně není na stejné úrovni jako Brit.

„Byly tu dvě strany: jedna byla Nicova a druhá Lewisova. Všichni fanoušci Lewise byli proti mně, to je jisté. Jednou jsem viděl dvě čtyřleté holčičky s rodiči, jak na mě bučí a ukazují mi palce dolů. Rodiče jim říkali, že já jsem ten špatný a ony mě musely vypískat.“

Doporučujeme

Články odjinud