Rosberg potřebuje v boji o titul pomoc Massy

Rosberg potřebuje v boji o titul pomoc Massy

Nico Rosberg si na tiskové konferenci dělal legraci. Prý bude potřebovat pomoc Felipeho Massy, aby v Abú Dhabí získal titul.

Čistě z pohledu statistiky se musí Rosberg spoléhat jen a pouze na to, že Hamiltona v Abú Dhabí potkají nějaké problémy. Rosberg by mohl získat titul v případě, že vyhraje a Hamilton skončí třetí.

Rosberg to měl samozřejmě už po závodě v Brazílii dobře spočítané a tak si trochu zavtipkoval.

„To je ten muž,“ usmál se Rosberg a ukázal na vedle sedícího Massu. „Potřebuju pomoc Felipeho Massy. Lewis nesmí skončit v Abú Dhabí druhý, musí skončit nejlépe na P3. Musím motivovat Felipeho, aby si dobře odpočinul před Abú Dhabí a po ohromujícím víkendu skončil druhý!“

Statistika ale podobnou možnost nevidí moc reálně. Pokud už letos Mercedes neobsadil první a druhé místo, bylo to vždy po problémech některého z jezdců. První a třetí místo měl Mercedes jen jednou – v Německu, kde se mezi Rosberga a Hamiltona vklínil Bottas. Nebylo to ale po heroickém výkonu Fina (ačkoliv ten odjel skvělý závod), ale díky tomu, že Hamilton po nehodě v kvalifikaci startoval z boxů.

Hamilton sám ale svou situaci tak úplně optimisticky nevidí. „V dalším závodě je nulový komfort. K dispozici je 50 bodů. Je to poslední závod, nikdy nevíte, co se může stát, jedu tam vyhrát“, řekl Hamilton pro BBC. 

Doporučujeme

Články odjinud