Rosberg porazil Hamiltona. První závod Extreme E ovládl tým bývalého mistra světa | Foto: Rosberg X Racing

Foto: Rosberg X Racing

Rosberg porazil Hamiltona. První závod Extreme E ovládl tým bývalého mistra světa

V Saúdské Arábii odstartoval nový šampionát elektrických offroadů Extreme E. Do finálové rozjížďky se probojovaly týmy bývalých týmových kolegů z Mercedesu Nica Rosberga a Lewise Hamiltona.

Ve finále, které se nedaleko památek UNESCO v lokalitě Al Ula jelo na dvě kola se střídáním závodníka a závodnice za volantem v polovině, tahal od začátku za delší konec Johan Kristoffersson.

Švédský trojnásobný mistr světa v rallycrossu ve voze týmu Nica Rosberga zvládl suverénně své úvodní kolo, po kterém předával řízení své kolegyni Molly Taylor z Austrálie.

Vítězka australského šampionátu v rallye z roku 2016 Kristofferssonův náskok bez větších potíží v saúdské poušti urdžela a vítězná dvojice tak mohla slavit triumf v historicky prvním podniku Extreme E i s týmovým šéfem Nicem Rosbergem, světovým šampionem F1 ze sezony 2016.

„Tohle je vážně šílené. Jsem strašně vděčný celému týmu za jeho nasazení po celý víkend. Všem se nám dobře společně pracuje a Johan s Molly předvedli úžasnou jízdu. Závodili jsme tady ve vysokých rychlostech ve vážně obtížných podmínkách. Je to prostě úžasné,“ okomentoval vítězství v Saúdské Arábii týmový šéf Nico Rosberg v televizním rozhovoru.

Z devíti týmů ve startovní listině postupují z rozjížděk do finále tři nejlepší, druhá za Rosberg X Racing skončila aliance stájí Andretti a United Autosports s Timmym Hansenem a Catie Munnings.

Třetí místo obsadil tým sedminásobného šampiona F1 Lewise Hamiltona X44, pro který závodí devítinásobný mistr světa WRC Sébastien Loeb a Cristina Gutiérrez.

Záznam finále

Doporučujeme

Články odjinud