Rosberg po ráně od Vettela myslel, že je konec

Rosberg po ráně od Vettela myslel, že je konec

Němec nakonec dotáhl stíhací jízdu až na stupně vítězů.

Nico Rosberg si myslel, že je s jeho závodem konec, když jej v první zatáčce sestřelil Sebastian Vettel. Lídr šampionátu ale mohl pokračovat a svůj vůz nakonec dovezl do cíle na třetím místě za vítěznou dvojicí Red Bullu Danielem Ricciardem a Maxem Verstappenem.

„V první řadě jsem si v první zatáčce myslel, že je po všem,“ přiznal. „Jsem vážně rád, že jsem se takovým stylem probojoval zpátky až na pódium, to bylo skvělé.“

„Obecně jsem dnes doufal v lepší den, ale tak to někdy chodí. Celkově je to dobrý moment a já se těším na ten další a samozřejmě velký útok.“

Rosberg nakonec nemusí z Malajsie odjíždět zklamaný, jeho týmový kolega a rival v boji o titul Lewis Hamilton závod kvůli další technické závadě na svém motoru nedokončil. Rosberg tak navýšil svůj náskok v čele šampionátu na 23 bodů.

Němec však musí také dávat pozor na své chování na trati. Za kolizi s Kimim Räikkönenem dostal nejen desetisekundovou penalizaci, ale také dva trestné body. Dohromady jich tak má šest, tedy polovinu potřebnou pro zákaz startu v jednom závodě.

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud