Rosberg: Pneumatikám rozumíme lépe, ale asi ne tak jako Sauber a Lotus

Rosberg: Pneumatikám rozumíme lépe, ale asi ne tak jako Sauber a Lotus

Nico Rosberg se stále domnívá, že pneumatiky budou pro výsledek letošního šampionátu klíčové, i když jim týmy začínají rozumět.

Rosberg si dojel v Kanadě pro šesté místo. "Závod nešel podle plánu. Pro mě to bylo jako na horské dráze," řekl pro oficiální stránky soutěže. "Měl jsem dobré a špatné chvíle, nakonec to bylo celé rozházené. V příštích dnech musíme analyzovat, co se ve skutečnosti stalo."

"Jsem si jistý, že jsem mohl získat lepší výsledek, určitě. Ale na druhou stranu to také mohlo být horší. Takže šesté místo je celkově OK a znamená to, že jsme získali dobré body pro šampionát. Byl to znovu závod pneumatik. Podívejte se na Sergia Péreze! Sauber musel přijít na něco, co s pneumatikami dobře funguje."

Rosberga švýcarská stáj fascinuje proto, že má vůz, který Pérezovi umožnil jedinou zastávku v boxech, aniž by při tom rychlostně ztrácel. To samé platí pro Lotus. "Já jsem byl s pneumatikami velmi jemný, přesto jsem se nemohl vyrovnat Pérezovi a Romainu Grosjeanovi. Nechápu to," přiznal německý závodník s tím, že on sám na jeden pit stop určitě jet nemohl.

Zklamaný ale Rosberg úplně není, protože na vedení v šampionátu ztrácí jen 21 bodů, takže je pořád ve hře o titul. Navíc Mercedes se podle něj zlepšuje, i v práci s pneumatikami, které budou rozhodující.

"Pneumatikám musíme porozumět lépe, i když teď už jim rozumíme celkem hodně. Je to zajímavé téma, které podle mě bude klíčové pro letošní šampionát. Ale když se podíváte na všech (letošních) sedm vítězů, všichni se snaží sžít s pneumatikami, takže nejde jen o nás. Jejich řeč se velmi těžko učí," dodal.

Doporučujeme

Články odjinud