Rosberg odmítl příležitost zazávodit si v DTM

Rosberg odmítl příležitost zazávodit si v DTM

Nico Rosberg dostal nabídku od továrního týmu Audi, aby se s ním jako hostující jezdec na divokou kartu zúčastnil jednoho závodního víkendu DTM. Každá ze tří automobilek v DTM má právo udělit divokou kartu jednomu hostujícímu jezdci pro jeden víkend v sezóně, Audi ovšem bude muset svého kandidáta hledat dál, protože Rosberg možnost zazávodit si ve slavném šampionátu odmítl.

Bývalý německý pilot stáje Mercedes ve formuli 1 se stal v roce 2016 mistrem světa a krátce na to ukončil kariéru. Od té doby Nico Rosberg nikde nezávodil, avšak je stále velmi aktivní na poli motorsportu a motorismu obecně.

Rosberg v současnosti provozuje vlastní motokárový tým, je akcionářem formule E, pracuje pro televizi a na svém kanále na YouTube publikuje podcasty, videa a vlogy o zajímavých automobilech.

Nabídku zazávodit si v rámci jednoho závodního víkendu v DTM udělil Rosbergovi samotný šéf Audi Sport Dieter Gass. Německého pilota ale tato možnost nechala chladným.

„Dieter Gass z Audi se mě zeptal, jestli bych se nechtěl zúčastnit závodu jako hostující jezdec. Já jsem ale odmítl, nechci to udělat,“ řekl Rosberg pro motorsport.com.

„Jen pro zábavu bych se s Audi RS5 svezl, ale závod bych nyní nezvládl ani po fyzické stránce. Během mé kariéry ve formuli 1 jsem hodně posiloval ruce, ale dnes už zdaleka nejsem v takové formě.“

Šampionát DTM zavedl systém divokých karet pro jeden závodní víkend před minulou sezónou. Audi svoji divokou kartu nabídlo Mattiasi Ekströmovi, Mercedes Sébastienu Ogierovi a BMW Alexovi Zanardimu. Všichni tři svoji možnost využili.

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud