Rosberg odhodlán udržet vedení v šampionátu

Rosberg odhodlán udržet vedení v šampionátu

Vedoucí jezdec průběžného pořadí letošního šampionátu formule 1 Nico Rosberg je podle svých slov odhodlán odolat tlaku týmového kolegy Lewise Hamiltona.

Rosberg, který letos vyhrál čtyři velké ceny, v současné době vede šampionát před Hamiltonem s náskokem 22 bodů, minulý týden však ve Velké ceně Itálie na Brita nestačil a skončil druhý.

Němec přesto věří, že se mu podaří udržet první místo až do konce: „Přestože to nakonec nevyšlo tak, jak jsem doufal, stále je spousta pozitiv, která jsem si z Monzy mohl odvézt.

Byl jsem zklamaný, že mi týmový kolega v bitvě o titul sebral nějaké body, stále jsem však ve vedení a jsem odhodlaný ho udržet.“

Rosberg doufá, že o nadcházejícím víkendu se mu podaří vybojovat první vítězství také pod umělým osvětlením v Singapuru.

„Je to rozhodně jeden z vrcholů roku,“ řekl Rosberg. „Je tam úžasná atmosféra a celé město během závodního víkendu skutečně ožívá.

V roce 2008 jsem tu díky druhému místu získal své druhé stupně vítězů v kariéře a obecně mám městské okruhy rád, takže se budu snažit, abych to letos o jednu příčku vylepšil.“

Doporučujeme

Články odjinud