Rosberg myslel na Bahrajn, Hamilton měl problém s vyvážením

Rosberg myslel na Bahrajn, Hamilton měl problém s vyvážením

Lewis Hamilton byl letos poprvé v kvalifikaci poražen, když do Velké ceny Španělska odstartuje z pole position jeho týmový kolega z Mercedesu Nico Rosberg.

Němec po zisku pole position přiznal, že měl stále v živé paměti svou chybu, kterou vyrobil v kvalifikaci v Bahrajnu, když jel ve Q2 na jistotu, aby pošetřil pneumatiky pro start závodu, ovšem v závěrečné části kvalifikace vypadl z rytmu, už nedokázal být tak rychlý a skončil až třetí.

„Stále jsem myslel na Bahrajn a nechtěl jsem udělat tu chybu znovu,” řekl Rosberg. „V Q2 jsem se dostal do svého rytmu a fungovalo to velmi dobře.”

Startovat z pole position na okruhu v Barceloně je pro Rosberga důležitější, než na kterékoliv jiné trati.

„Je to jeden správný krok směrem k vítězství. Byl to dobrý den. Strategie bude důležitá a je velká výhoda mít pro závod jednu novou sadu pneumatik. Předjíždění je tady obtížnější, takže startovat vpředu je výhodou.”

Hamilton vidí jako důvod své porážky špatné vyvážení vozu. V závěrečné části kvalifikace nepůsobil Brit tak uvolněně jako Rosberg. Při svém pokusu zablokoval kola nejprve v páté, následně v deváté zatáčce a v cíli ztratil na Rosberga 267 tisícin sekundy.

„Nemyslím, že jsem byl v některé fázi kvalifikace pozadu, dnes jsem ale opravdu neměl rychlost,” řekl Hamilton. „On (Rosberg) odvedl skvělou práci.”

„Nemám vůz vyvážet tak, jak bych chtěl. Odvedl jsem maximum, ale zítra bude o co hrát.”

Foto: Getty Images / Paul Gilham

Doporučujeme

Články odjinud