Rosberg kvůli palivu nikoho neobviňuje, důležité je velké zlepšení

Rosberg kvůli palivu nikoho neobviňuje, důležité je velké zlepšení

Nico Rosberg se v závěru čínského závodu propadl o několik pozic, protože musel šetřit palivo. Chybu týmu při výpočtech ale hodil za hlavu, podstatná je rychlost, kterou Mercedes předvedl.

"Nedělní závod byl jednou z nejvíce vzrušujících Grand Prix, které jsem kdy jel," hodnotil německý pilot. "Po závodě chvíli trvalo, než jsem si všechno v hlavě srovnal, protože jsem doufal v pódiové umístění a čtvrt závodu jsem byl ve vedení. Ale nemůžu v týmu nikoho obviňovat z toho, že jsem měl málo paliva. Je to ponaučení pro nás všechny."

"Musíme být spokojení, že jsme v Číně udělali krok vpřed, a to díky extrémně tvrdé práci všech lidí v týmu. Vždy zastávám názor, že vyhráváme a prohráváme společně jako jeden tým. Kdo by si před čínskou GP pomyslel, že závod povedu? Bylo to fantastické, bojovat na čele byl skvělý pocit pro mě i všechny lidi v týmu."

Znovu do práce se Rosberg vrhne po Velikonocích, které stráví s přítelkyní a rodinou ve Francii. V Nice se chce zúčastnit triatlonu. Příští týden zamíří do továrny týmu v Brackley, aby společně s inženýry analyzoval první tři závody letošní sezóny.

Doporučujeme

Články odjinud