Rosberg jedná o nové dlouhodobé smlouvě s Mercedesem

Rosberg jedná o nové dlouhodobé smlouvě s Mercedesem

Mercedes GP sice Nicu Rosbergovi stále neumožnil vyhrát závod ani bojovat o titul, přesto německý závodník svému týmu věří a chce u něj zůstat několik dalších let.

Rosberg patří podle mnohých mezi nejtalentovanější jezdce své generace, ale u Mercedesu jeho kariéra stagnuje, protože mu technika neumožňuje bojovat o vítězství v Grand Prix.

Německá stáj ale bere svoji účast ve formuli 1 velmi vážně a tento rok významně posílila po personální stránce mimo jiné o Boba Bella, Alda Costu a Geoffa Willise.

Rosberg věří, že se tým zlepší, proto jedná o prodloužení své současné smlouvy, jejíž platnost vyprší na konci roku 2012. "Ano, jednáme," potvrdil pro německý T-online. "S Mercedesem také jednáme o dlouhodobé spolupráci. V týmu se cítím velmi dobře. Je to skvělý projekt. Rád bych hovořil o detailech, ale nemůžu."

Šéf Mercedesu GP Ross Brawn se domnívá, že se jeho tým v příští sezóně přiblíží špičce startovního pole, ale o boji o titul zatím hovořit nechce, reálnější je podle něj návrat na vrchol až v roce 2013.

Právě proto, že se letošní změny nestihnou naplno projevit už v příští sezóně, je možné, že smlouvu prodlouží i Michael Schumacher. Bývalý mistr světa i vedení Mercedesu tuto možnost připustili.

Doporučujeme

Články odjinud