Rosberg je se svým výkonem před domácím publikem spokojený

Rosberg je se svým výkonem před domácím publikem spokojený

Porážka jednoho z vozů nejsilnějších tří týmů je podle Norberta Hauga maximem, na jaké nyní mohou stříbrné šípy pomýšlet.

Rosbergovo maximum ze třetí části kvalifikace mělo hodnotu 1:31,263, což stačilo na šesté místo a tím pádem také porážku Jensona Buttona. Německý pilot je podle svých slov spokojen.

"Šestá pozice na startu je pro zítřek dobrá a ať už bude pršet, nebo bude sucho, myslím si, že nás čeká povedený závod. Jsem spokojen s nastavením vozu. Nové součástky fungují, což je uspokojivý fakt. Vidíme, že jdeme správným směrem. Závod by měl být vzrušující a doufám, že před německými příznivci dokážu získat pár pozic k dobru," řekl Rosberg.

Schumacher nebyl se svým vozem spokojen, což se také přímo projevilo ve výsledkové listině, kde sedminásobný mistr světa obsadil desátou příčku, přičemž za Rosbergem zaostal o sekundu a dvě desetiny.

"Nenaplnili jsme očekávání, už ráno to vypadalo, že nemám vůz plně ve svých rukou. Hodně to klouzalo a vyvážení vozu nebylo nejlepší. Ráno jsme měli problém s KERS, což možná vysvětlovalo velkou ztrátu na Nika. I v kvalifikaci se ale má ztráta pohybovala kolem jedné sekundy. Musíme zanalyzovat všechna data a zjistit, proč tomu tak je. Snažil jsem se to kompenzovat ještě vyšším nasazením, což vyústilo v poslední šikaně, což mě možná stálo osmou pozici. Musíme zjistit, jak se v závodě můžeme zlepšit. Samozřejmě budu doufat v povedený start," prohlásil dvaačtyřicetiletý jezdec.

Doporučujeme

Články odjinud