Rosberg je překvapen, že se dostal do první desítky

Z Bahrajnu si hodlá odvézt body.

Dnešní kvalifikace by se pro Williams dala označit jako standardní - obsadil deváté a dvanácté místo. V trénincích obvykle září, avšak v sobotu a neděli odpoledne přichází mírné rozčarování.

"Dnešní kvalifikace nebyla vůbec dobrá. V autě jsem se necítil vůbec pohodlně. Měli jsme štěstí, že jsme se prokousali do třetí části kvalifikace, protože to bylo hodně těsné. Devátá pozice je celkem fajn, máme totiž hodně paliva. Naší strategii to vyhovuje.

Doufám, že zítra dojedu na bodech. Je to dosáhnutelný cíl. V závodě je auto hodně silné. Z devátého místa se může stát cokoliv," řekl Rosberg.

Kazuki Nakadžima momentálně netuší, kde se vzala ztráta na svého týmového kolegu.

"Nevím, kde jsem přišel o čas. Nedopustil jsem se žádných chyb, vůz pracoval dobře. Když se podívám na ztrátu na Nica, je to pozitivní. Celkově jsem ale trochu zklamaný, protože jsem se měl dostat do třetí části kvalifikace," řekl japonský závodník.

Technický ředitel Sam Michael potvrdil, že dnešní kvalifikace z pohledu Williamsu dopadla podle očekávání. Pochválil oba své piloty, zmínil také, že Nakadžimova dvanáctá pozice je poměrně dobrá vzhledem k tomu, že má o tomto víkendu k dispozici jinou techniku.

Doporučujeme

Články odjinud