Rosberg: Je jen otázkou času, než Mercedes postaví nejlepší auto

Rosberg: Je jen otázkou času, než Mercedes postaví nejlepší auto

Nico Rosberg stále věří Mercedesu, že se dokáže posunout na úplný vrchol formule 1. Je přesvědčený, že je na správné cestě.

Mercedes koupil na konci roku 2009 tým z Brackley jako vítěznou stáj, ale na první výhru v nových barvách si musel počkat až do letošní sezóny. Podle Rosberga je však jisté, že je teď v továrně nastaveno vše správně.

"Letos bylo naším cílem mít lepší výsledky než loni. Myslím, že můžeme říct, že se nám to podařilo," uvedl pro Reuters. "Výhra v Číně a druhé místo v Monaku byly skvělé výsledky."

"Takže to musíme považovat za pozitivní rok. Ale teď, když si tento bod můžeme odškrtnout, se musíme zlepšit ještě víc. Teď je naší výzvou vyhrát několik závodů."

"Myslím, že jsme na správně cestě. Když se teď podíváte na továrnu, bylo angažováno mnoho nových lidí. Top lidí, opravdu nejlepších lidí v tomto sportu. A teď začínají spolupracovat. Takže je jen otázkou času, než postavíme nejlepší závodní auto."

Kromě zrychlení potřebuje Mercedes zajistit také lepší spolehlivost svých vozů, technické problémy měl letos především Michael Schumacher. Náročnou zkouškou v tomto ohledu bude právě dlouhý závod v Singapuru.

"Konzistenci máme dobrou, ale měli jsme pár technických problémů, na kterých pracujeme, protože pokud přijde den, kdy budeme bojovat o šampionát, musíme mít jistotu, že je auto bezchybné, stoprocentně spolehlivé," potvrdil Rosberg.

Doporučujeme

Články odjinud